fredag 20 januari 2012

V 3

Hej!

Vintern kommer och går men vårt provisoriska klassrum består. Även nästa vecka håller vi till på Vikens övervåning. En känsla av klaustrofobi lär med stor sannolikhet drabba oss när vi så småningom återvänder till det gigantiska rummet i Flygeln.

Läxor varje dag har fungerat rätt väl. De läxor som följer med hem dyker till sist upp på skolan igen. Även om det inte alltid sker på rätt dag så är vi på god väg. Viktigt för eleverna är att få in det som rutin att något ska med hem och tillbaka varje dag.

Klassen som helhet arbetar annars med stor iver och har hunnit med de uppgifter som var tänkta för veckan. Känns riktigt roligt att mina instruktioner sällan möts av annat än positiv respons. Även om nu inte alla jublar så gör de åtminstone arbetet utan sura miner.

På onsdag är det besök på slottet vilket blir första gången för mig så det känns spännande. Det är Gustav III som gäller denna gång.

Fritt byggande med centikuber blev det för den ena gruppen under fredagen. Robotar, flaggor, godis, hus och palmer blev resultatet.
Trevlig helg!
/Ken

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar