torsdag 15 mars 2012

V 11

Hej!

Veckan har varit kort men fylld av diverse ovanliga aktiviteter. Linda Roos har verkligen satt prägel på undervisningen i klassen. Mycket matematik har det varit och mer blir det. Problemlösning och tid kommer vara i ropet under de närmsta veckorna.

Två olika tester har gjorts i ämnet. Det ena gjordes av Linda R och det andra från Nämnaren. Det rörde sig "Kängurutävlingen", ett allmänt test som utförs i 40 olika länder. Resultaten var intressanta och visade främst på vad vi behöver arbeta mer med i skolan.

Efter att ha varit ett stående inslag på schemat i tre veckor fick eleverna äntligen göra sitt tapetmönster i bläck. Temat vi enades kring var "underhavsmönster" och dessa kommer på något magiskt vis förvandlas till en tapet på Grafikens hus. Fortsättning följer alltså..

I onsdags åkte alla ettor och tvåor till Vasaskolan i Strängnäs. Kulturskolan visade upp årets föreställning som hette Flugturen. Om någon i klassen fick upp ett intresse för sång/drama/instrument så har Kulturskolan öppet hus nu på lördag 17 mars mellan kl 11-14.

Temat "Engelskspråkiga länder" inleddes tillsammans med Vargarna under fredagen. Varje grupp med 3-4 elever fick ett land att söka fakta om. Detta ska sedan utmynna i en presentation på Keynote samt en plansch.

Trevlig helg!
/Ken


"Precis så var det tänkt ja"


Glada tjejer som äntligen, äntligen, äntligen fick rita med bläck.


Några av resultaten.


Hård koncentration kring tidstestet. Ena handen om pennan och den andra om huvudet.


Kulturskolans musikbuss.


Sång och akrobatik på hög nivå.


Förklaring om digital och analog tid.


....och så var det dags för nästa test.


Björnar och Vargar i full färd att samla in fakta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar