fredag 4 maj 2012

V 18

Hej!

Detta var en vecka med två måndagar. På måndag nummer 2 (onsdagen) fick vi börja om veckan på nytt. Både jag och eleverna höll med om att det kändes mer eller mindre underligt. Själv stod jag i klassrummet i onsdags och funderade över hur det kom sig att schemat och veckans läxor redan fanns uppskrivna på tavlan.

Jag var under förra veckan på besök på två skolor i Finland för att se hur de bl a arbetar med att skriva sig till läsning. Det var två väldigt intressanta och givande besök. Känns bra att få se hur andra lärare arbetar då och då. Framförallt så att man själv inte stagnerar utan hela tiden tänker på hur vardagen kan förbättras. Både jag och mina kollegor som var med kunde i alla fall konstatera att vi är på god väg att bygga en väl fungerande skola. Det viktigaste har vi redan och det är viljan.

Årets försenade och efterlängtade vårväder förgyllde rasterna och bidrog till att ge lite mer färg på barnens kinder. Värmen i veckan bidrog förstås också till att flertalet av eleverna inte kom in från rasterna i tid. Hoppas verkligen på bättring inför våra kommande veckor.

Vi har annars backat ca 60 000 år i tiden och tagit del av människans utveckling och spridning runt om i världen. Filmen om människans historia är spännande och intressant men för många också lite läskig.

Istället för veckans ord fick klassen ett tabelltest. Det blev på det stora hela ett helt godkänt resultat. Det märktes tydligt att tabellerna hade övats hemma, kul!

Fredagens samarbete med Vargarna gick ut på att göra ett arbete om religion. Eleverna arbetade tre och tre med en världsreligion. De fick även diskutera och skriva ned olika livsfrågor.  

Till sist en påminnelse om att eleverna behöver vara på plats kl 07.30 på torsdagen den 10 maj. Då åker vi till Tom Tits.

Ha en trevlig helg!
/KenJuho ledde storsamlingen i måndags som handlade om Valborg.


Här arbetas det för fullt med Playa del Gripsholmsviken


Tjejerna valde att ta det något mer avslappnat under rasterna.


Viktigt att dricka efter joggingturen i solskenet.Fredagens tabelltest.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar