fredag 7 september 2012

v 36

Hejsan!

Ännu en vecka har sprungit förbi! Det känns som att veckorna bara består av måndagar och fredagar och så börjar en ny vecka om igen. Men mycket har vi hunnit med i skolan och vi börjar komma mer och mer in i rutinerna! 

Veckan började med en fartfylld måndag och en ännu intensivare tisdag på den nya idrottsplanen. Eleverna fick prova på längdhoppning, kulstötning, bollkastning och löpning. Detta varvades dessutom med fotboll och kurirstafett. Jag tror inte att jag var den enda som somnade på soffan tidigt den kvällen. En heldag ute i friska luften är utmattande, men framför allt väldigt kul!

Eleverna var glada och nöjda att få vara ute i det strålande solskenet!
 Ulrika tog hand om oss så att alla var på rätt plats på rätt tid. 

 Killarna tog i från tårna när det var dags att hoppa längd!
Även tjejerna gav sitt yttersta!
 Efter hårda träningspass är det gott med lite mellanmål.


På onsdagen fortsatte utevistelsen med uteskola direkt från morgonen. Inom temat "djur i Sverige" undersökte vi insekter, spindlar och sniglar ute i Hjorthagen. Vi grävde i marken, smög fram med håvar och fångade in insekter i små burkar. Med hjälp av mikroskop tittade vi närmare på och gjorde anteckningar om hur insekterna såg ut. Och många småkryp hittade vi!Uppställda på led med sin gå-kompis.
På vägen hem lyckades vi få syn på de ståtliga hjortarna och framför allt fröken var i extas.  
Efter två lektioner uteskola fortsatte eleverna med två lektioner slöjd och tillsammans med Juho fick halva klassen tillverka snurran. En riktig superonsdag med andra ord! 


Trots en fartfylld vecka har vi hunnit med mycket annat också. Vi fortsatte på Afrika-temat, fortsatte med sommartexten på datorn, gjorde träningsböcker med "djur i Sverige" som vi kommer att ha artkunskapstest i nästa vecka, övade på bunden handskrift, räknade och utvärderade mattekapitlet, hade brandövning... Det har med andra ord bara rullat på!

Nästa vecka kommer vi att ha besök Renata Chlumska som kommer att ha heartware och problemlösning med oss. Så ska vi också inleda årets tulpanlöksförsäljning och på fredag springer vi skoljoggen i Hjorthagen. Det är mycket kul på gång!

Hoppas ni har en riktigt trevlig helg!

Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar