fredag 22 mars 2013

v. 12

Hejsan!

Vi närmar oss påsklov med bara en skolvecka på 4 dagar framför oss. Dessutom kommer skärtorsdagen vara en speciell dag då vi firar påsk hela dagen lång. Vi börjar traditionellt med påskkyrka för att sedan fortsätta med äggpickning och påsklunch. Då ska alla elever ha med sig två hårdkokta ägg till skolan för att kunna utmana sina kompisar i äggpickning. Dagen avslutas med chickenrace, då det gäller att knyta löparskorna och kuta genom Hjorthagen, gärna iklädd något gult påsken till ära. 

Veckan som gått har vi avslutat temat forntiden och påbörjat temat människokroppen, där vi har jobbat med skelettet som inledning. Forntiden utvärderades med en frågesport med väldigt jämna resultat mellan lagen. 


 Här funderas det och och diskuteras för att komma fram till rätt resultat i frågesporten. Nu har Verena redan varit hos oss i 4 veckor och hon börjar verkligen kännas som en del av klassen. Hon har varit till stor hjälp, speciellt för de som har spenderat veckorna i rullstol och med kryckor. :) Eleverna har också tagit tillfället i akt att öva på sin engelska men även öva upp Verenas svenska. De två senaste veckorna har Verena tillsammans med klassen jobbat med temat Pets. Nu på måndag avslutas temat med Easter egg hunt
Förutom engelska lektionerna har hon också haft en del idrottslektioner.
 Vi är glada att Verena är med oss några veckor till!


Ha en trevlig helg!

Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar