fredag 19 augusti 2011

Skolstart!

Skolåret har kört igång och jag tror minsann att de första dagarna har varit spännande för mig som ny i skolan och för eleverna som fått både nytt klassrum och ny lärare. Det tar tid för oss alla att komma in i rutinerna igen efter sommarlovet, och vi har i klassen pratat om hur viktigt det är att vi alla hjälps åt för att ge varandra arbetsro och goda inlärningsmöjligheter. Nina besökte oss på torsdagen också för att berätta att hon vill att vi alla tänker extra mycket på det i år, vilket eleverna lovade Nina att komma ihåg.

Eleverna har fått en rejäl dos engelska redan fast vi bara gått tre dagar i skola. Ossy har varit i klassen två lektioner och det har eleverna tyckt ha varit roligt. De har sjungit engelska sånger och pratat om färger, flaggor och djur. En bra början med andra ord!

Vi har också börjat jobba lite med svenska vilda djur i NO och under den första lektionen läste jag en saga för eleverna om andparet Tilda och Malte ute på skolgården. Skolgården brukar annars vara full av änder men konstigt nog så syntes inga änder under just den stunden...

Nästa vecka har vi skolfotografering att se fram emot, och så kommer vi att börja jobba i den nya Pixel-boken. Det blir kul!

Ny vecka, nya möjligheter!

Linda

1 kommentar:

  1. Tack för första veckan Linda. Vi ser fram emot fortsättningen :-)

    Melvin med familj.

    SvaraRadera