fredag 26 augusti 2011

Vecka 34!

Under veckan har vi jobbat hårt med arbetsron i klassen och jag kan nog säga att vi sett resultat av detta redan. Vi har haft lektion 1 inom ramen för KIVA-skola programmet och vi pratade om respekt. Eleverna var rörande eniga om att vi måste visa varandra respekt genom att lyssna på varandra, hjälpa varandra och bry oss om varandra. Vi skakade hand i klassen och lovade varandra att vi ska tänka på detta framöver. Ett mycket glädjande resultat efter första lektionen med andra ord :) Och jag tycker faktiskt att arbetsklimatet förändrats till det positivare under veckan, så jag kan inte annat säga än, BRAVO klass 2! Snyggt jobbat!

Vi har i matten jobbat mycket med taluppfattning och talområdet 0-1000 och kommer att fortsätta med det ännu nästa vecka. Eleverna har fått matteläxor varje dag. Jag märkte var att det var väldigt svårt att hitta passande svårighetsgrad, något som jag får lov att se över till nästa vecka.

I läsepåsen har jag också lyckats få i för lätta böcker åt flera, så nästa vecka kommer mer utmanande böcker till de som önskat vågar jag lova!

Klassmormor Anita har också varit med oss i klassen och kommer att fortsätta med det. Alla dagar mellan kl. 10 och 11 kommer Anita att vara med i klassen och hjälpa till och läsa med barnen. Tanken är att vi skall göra ett lässchema så att alla barn en gång i veckan får läsa tillsammans med Anita.

Det var allt för denna gång!

Trevligt veckoslut!

LindaInga kommentarer:

Skicka en kommentar