fredag 9 december 2011

Snö, slask, självständighet och Nobel - vecka 49!


I måndags åkte gänget iväg för att simma efter lunch. Själv var jag inte med men det hade gått bra och eleverna var väldigt glada och nöjda när de återvände :)

I tisdags firade Finland sin 94:e självständighetsdag och detta uppmärksammade vi i skolan genom en morgonsamling i gympasalen. Staffan berättade om Finlands väg till självständighet och om hur man brukar fira självständighetsdagen i Finland. Tack Staffan för en fin presentation!!Man tager vad man haver.

På onsdagen kom den efterlängtade snön. Även om det inte var mer än en halv centimeter så var det underbart ändå. Jag kunde inte sluta förundras över hur kreativa eleverna är. Och glada över det som finns att tillgå. Har man inte en pulka så tar man vad man har. Ett gammalt innebandymål och två trasiga brädor fungerar minst lika bra om inte bättre. Då får man ju även en bonus i att man får känna sig stolt över att ha kommit på det själv också. Allt detta tror jag är tack vare vår "förskräckliga" skolgård utan både gungor och klätterställningar.


På onsdagen blev vi inbjudna till Ias klassrum för lite julpyssel.


Och väldigt mysigt hade vi ju det förstås...Det blev granar...


massor med granar...


och tomtar...

och snögubbar.Såja, klart! Nu är det bara pyntet som fattas.


Vissa pysslar koncentrerat och andra ställer mer än gärna upp på bild :)

Övandet inför julfesten har också dragit igång på riktigt under veckan och veckan har varit lite rörigare än vanligt. I svenskan har vi jobbat som vanligt med veckans ord, handstil och språkgodis och i matten har vi kommit igång med division, skönt med rutiner bland allt annat program också!

Med anledning av Nobeldagen hölls en morgonsamling med temat Nobel och jag fick äran att hålla det. Presentation borde dyka upp på skolans hemsida de närmaste dagarna. I klass tre har man under veckan jobbat med att uppfinna ny saker av skräp och dessa uppfinningar presenterades under mogonsamlingen. Alla elever fick sedan gå och se utställningen med uppfinningar och sedan rösta vilken uppfinning de tyckte var bäst. Bästa uppfinningen tilldelades "klassen nobelpris".

Under fredagen övade vi också inför julfesten och så avslutades dagen med musik och det heliga fredagsmyset.

Anu´s förråd - om barnen själv får välja.
Det bästa stället för fredagsmys enligt de flesta i klass 2 är nog Anu´s förråd. Tänk så mysigt att få krypa in bland lådor, trummor, hyllor och väskor!

Ha ett fint veckoslut och julstämning till er alla!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar