fredag 16 november 2012

v. 46

Hej! 

Då har en till vecka gått och nästan alla utvecklingssamtal är redan avklarade. 

På tisdag fick vi besök i klassen av Ken och hans klass Zebrorna. Tillsammans med dem jobbade vi med programmet Storybird och skrev roliga och spännande historier. Det var ett trevligt samarbete som vi hoppas fortsätter många fler gånger!


När man hade skrivit klart fick några möjligheten att visa upp sina berättelser för de andra. 


På matte räknas det flitigare än någonsin, 
här med låtsas pengar som hjälpmedel för att komma fram till rätt svar.


På torsdag fortsatte vi jobba med Storybird med egna historier. 
En bättre arbetsro får man leta efter!


Nu var det mer fokus på punkt, stor bokstav och stavning också så det gällde att tänka efter ordentligt. Det blev härliga berättelser som sedan lästes upp för en klasskamrat.


Vi har också tagit reda på fakta om Fairtrade (rättvis handel) och vilka produkter det finns som man kan handla rättvist. Det temat fortsätter vi jobba med nästa vecka. 


På fredag gjorde vi ett experiment i NO som vi kallade fritt fall. Lektionen hölls ute för att kunna ta hjälp av klätterställningen. Vi undersökte vilka föremål som föll snabbast och vad det berodde på och skrev en labb om detta. Först fick man göra en hypotes och efter undersökningen skrevs det rätta svaret ner och förklaring till varför det blev som det blev.


Här tågar vi iväg in igen efter ett lyckat experiment. Väl inne tittade vi på ett klipp av Felix Baumgartner som hoppade fallskärm från rymden och funderade
kring hur det kunde gå så snabbt ner för honom.


Det var allt för denna gång!

Ha det bra!

Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar