fredag 30 november 2012

v. 48

Hej!

Vi närmar oss julen med stormsteg! 

Därför har vi denna vecka tjuvstartat julen genom att skriva juldikter till vår julkalender. Vi kommer att "öppna" en lucka varje dag och då läses den dagens juldikt upp och poeten belönas med en pepparkaka. Det blir spännande!

Vi inledde veckan med lekparks-experiment tillsammans med vargarna. Tanken var förstås att vi skulle göra experimenten ute i en lekpark, men vädret och slasket tillät inte riktigt det denna dag. Istället hängdes några petflaskor och andra pendlar upp i vargarnas rum och halva gruppen i taget experimenterade med "gungorna" där. Samtidigt lärde sig andra halvan av gruppen om olika krafter och rörelser genom olika filmer och övningar på datorn. 

Det var roligt att äntligen få jobba tillsammans med vargarna och det fortsätter vi också med nästa vecka!

 I torsdags föll de första flingorna ute på skolgården och ett glädjejubel utbröt i klassen och det var ett måste att hoppa upp i soffan och titta ut genom fönstret. Hur 22 elever hade rum i en två personers soffa förblir ett mysterium... Det är sådana mirakel som bara händer när den första snön har fallit. :)

På fredag var det dags för fackeltåg och adventskyrka. Och dagen till ära föll det många vackra snöflingor på oss. Perfekt adventsväder! 
Väl tillbaka i skolan bjöds det på glögg och pepparkakor. Och eleverna fick möjlighet att njuta av den efterlängtade snön. Det var en riktigt stämningsfull och trevlig stund och en och annan julstämning smög sig fram. Nu är vi redo att ta emot julen med öppna armar!Efter glöggminglet hann vi både öva Luciasånger och illustrera våra juldikter till julkalendern. 
Så det var verkligen tjuvstart av julfirandet hela dagen!
Nu ska julpyntet fram, glöggen avnjutas och pepparkakorna inhandlas. För i alla fall jag börjar känna hur julen sakta flyttar in hemma hos mig. :)


P.S. Vår "arbetsro-burk" är äntligen fylld! Det betyder att eleverna har jobbat på riktigt duktigt och nu ska vi förstås få belöningen i form av fika och samarbetsövningar i Hjorthagen. Nästa vecka hinner vi inte eftersom vi ska öva så intensivt inför Lucia då. Men veckan efter det tar vi och traskar iväg på vår välförtjänta picknick!


Ha en riktigt mysig helg!

Jessica

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar