fredag 6 september 2013

v. 36

Hej! 

Denna vecka på uteskola traskade hela klassen iväg på ett led både "blinda" och "stumma". Slutligen kom vi fram till Apotekarängen där några samarbetsövningar väntade på oss. 

Första uppgiften var att bilda en kvadrat tillsammans med hjälp av ett snöre. Nu fick eleverna tillbaka sina röster men de var fortfarande "blinda" så det gällde att kommunicera bra.  

Och bra gick det, en riktigt fin kvadrat blev det!

Den andra uppgiften var att tillsammans ta sig över träsket med hungriga krokodiler utan att någon trillade i. Utmaningen var att bara en elev fick röra vardera ring. Efter en livlig diskussion kom gruppen fram till att man kan lyfta varandra över till andra sidan. Och så påbörjades det ihärdiga lyftande från den ena sidan till den andra. 

När alla hade tagit sig över funderade vi på om alla hade fått sina röster hörda under diskussionen om hur man skulle lösa problemet. Vi kom fram till att det hade varit lite kaos, att alla hade pratat i mun på varandra och att den som pratade högst hördes mest. Vi funderade en stund hur man skulle kunna göra för att alla skulle få berätta om sin idé. Eleverna kom fram till att det är bättre att stå i en ring och räcka upp handen så att alla får tala i tur och ordning. Så vi testade en gång till och mycket riktigt sträcktes många händer upp i luften. En mer saklig diskussion senare var klassen i full gång att lyfta över sina klasskompisar till andra sidan igen. Och lika roligt var det den här gången. Den tredje uppgiften var "den svävande stolen". Alla elever stod i ring så nära varandra att man kunde sätta sig i famnen på den som stod bakom. Tredje gången gillt. Då såg stolen ut så här: En stund senare såg den ut såhär: 


Och slutligen såhär: Denna vecka har vi också lyssnat på Ingela Korsells spännande bok "Spöket som försvann" som satte igång elevernas inspiration och vårt eget skrivande har satt igång på allvar. 


På vårt bokträd längst bak i klassen har det minsann också börjat växa ett par löv. 


Ha en trevlig helg!

Jessica
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar