fredag 13 september 2013

v. 37 Besök i klassen

Hej!

Denna vecka har varit en speciell vecka. Vi har haft besök av två stycken gäster. På onsdag kom serietecknaren Frida Ulvegren på besök och på torsdag var författaren Ingela Korsell på besök hos oss. Nu har vi alla verktyg för att fortsätta skriva och illustrera våra deckare. 

Frida berättade om hur hon gjorde när hon tecknade sin seriebok och gav oss många tips och idéer på hur man får bilderna effektfulla. Hon hade tagit med sig pennor som man använder som serietecknare som vi fick testa på att använda. Intresset väcktes direkt och någon har till och med i efterhand skaffat liknande pennor. Och fina resultat blev det! 


Ingela visade böcker som hon hade skrivit när hon var barn och vi skrattade åt hur roligt man kan skriva. Hon läste också några kapitel ur några av hennes spännande böcker och vi funderade kring hur man väcker intresse i bokens inledningen och hur man gör "cliff hangers" i slutet av ett kapitel. Sist men inte minst fick vi vara de allra första som fick höra första kapitlet ur hennes och Åsa Larssons nya bokserie som inte har kommit ut än. Det är böcker som handlar om mysterier som händer i Mariefred. Jag och många andra väntar med spänning på att första boken ska komma ut!Det var den veckan. Ha en trevlig helg!

Jessica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar