fredag 4 december 2009

Hej!

Frosten på marken gav oss en härlig känsla av vinter nu i veckan, i alla fall under två dagar. Jag tror alla av oss hoppas på något mer bestående.

Vi avslutade annars denna vecka med att uppmärksamma Finlands självständighetsdag. Nina och Stefan gav oss en personlig och lärorik presentation om sitt hemland. Nu har Ia och jag pressen på oss inför 6 juni.

Vi har pratat och arbetat mycket med begrepp under matematiken. Framförallt hälften/dubbelt. Det är som sagt viktigt att det matematiska språket finns hos eleverna från tidig ålder.

Simundervisningen har haltat lite under den senaste tiden. Bassängen verkar vara i behov av stora renoveringar. Vi ställer in resterande fredagar fram till jul i alla fall.

På måndag får vi besök av räddningstjänsten. De kommer till skolan för att undervisa Förskoleklassen. Det ska bli intressant att se om deras bil kommer in genom grinden först och främst.

Trevlig helg!
/Ken
1 kommentar:

  1. Ja, mer snö. Kan man ha det på önskelistan till jul? Vi tränar på matte hemma också, bara en lucka i choklad-kalendern var dag. Kan ibland vara lite svårt!

    SvaraRadera