fredag 11 december 2009

Hejsan!

Oj vilken händelserik vecka vi haft. Starten var riktigt het när Räddningstjänsten kom på besök. De hade med sig två mindre fordon och demonstrerade både sirener och ljus.

Sedan flyttade vi in i klassrummet där de två brandmännen höll lektion i 45 minuter. Klassen ställde frågor och lyssnade mycket bra. Belöningen, förutom all kunskap blev ett diplom, en hatt och en tidning.

För att fortsätta på brandtemat har klassen fått skriva frågor till tidningen Tivoli. I numret som kommer ut i (februari?) nästa år ska en brandman nämligen svara på dessa frågor

Under tisdagen hade Ia planerat in en "Uppfinnardag". Eleverna skapade nya föremål av sina medtagna sopor. De klippte, klistrade, skruvade och tejpade med en otrolig energi.

Nobeldagen var nog annars den dag som främst eleverna kommer minnas. Inte för att jag och Ia hade klätt upp oss utan för att det serverades en trerätters lunch. Höjdpunkten var förstås i barnens tycke, kladdkakan.

På torsdag är det som sagt dags för Julfesten. Det är bra om kläderna till Luciatåget kan finnas på skolan redan i början av veckan.

Ha en trevlig helg!
/Ken
1 kommentar: