söndag 23 oktober 2011

Förkylningstider - Vecka 42!


Denna vecka för min del huvudsakligen fyllts av feber, snuva och hosta. Flera elever har också varit borta i veckan på grund av förkylning så man kan väl gott konstatera att det verkligen är förkylningstider. Axel har varit vikarie i klassen under tisdag, onsdag och torsdag och det har fungerat suveränt.


Här skriver Axel lite om sin upplevelse av dagarna som vikare.


Under veckan har barnen arbetat flitigt med alla uppgifter som givits dem. Vi har tillsammans plöjt fram genom matematikböckerna, målat verk som får Mona-Lisas glöd att falna samt övat på verb genom roliga lekar. Barnen har varit exemplariska, de ska alla ha en stor eloge för sin koncentration och tystnad. De lyckades tom. att vara helt knäpp tysta i 1,5 timmar 2 dagar i rad, om inte det är beundrans värt vet jag inte vad som är det. Jag tackar iallafall med en bugning och hoppas att jag får chansen att komma tillbaka till 2:orna någon mer gång under läsåret. Tack!


//Axel Lundqvist (vikarie)


Stort tack till duktiga Axel!


Under fredagen var vi ute i Hjorthagen och mätte olika föremål med hjälp av ett en meter långt snöre. Genom att vika och dela insnöret i kortare bitar kunde eleverna få en ungefärlig uppfattning om ett föremåls längd. I synnerhet begreppet hälften tränades med denna övning och det var en liten utmaning för eleverna när de själva var tvungna att fundera ut t.ex. hur lång en bit blir om man delar in snöret i fyra lika stora bitar. Trots att detta var en introduktion till längd som vi ska jobba med nästa vecka, klarade de det med bravur, bravo!


Med anledning av att vi inkommande tisdag ska få se pjäsen Elvis!Elvis! läste jag för barnen ur en bok i Monika Starks serie som handlar om killen Elvis Karlsson. Boken förmedlar hårda budskap, som till exempel att uppleva att inte duger som man är och att ens föräldrar inte uppskattar en för den man är. Trots att boken stundvis förmedlar väldigt hårda budskap så tror jag att det kan vara ett bra sätt att reflektera kring svåra känslor som är en viktig del av EQ-arbetet. Boken ger oss en ypperlig möjlighet att möta denna kille som inte alla gånger har det så roligt och att reflektera kring hur viktigt det är att visa varandra uppskattning och måna om varandra för att vi ska känna oss glada och lyckliga. Vi jobbar vidare med Elvis och ser med spänning fram emot tisdagens föreställning!


Med hopp om en fortsatt trevlig söndag och en ny spännande arbetsvecka!


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar