lördag 8 oktober 2011

Kyrkobesök och resa tillbaka i tiden - Vecka 40!

När jag nu sitter här och funderar på veckan som gått kan jag inget annat än konstatera att veckorna bara rinner iväg. Jag får väl också lov att säga som en av eleverna i klass 2 gjorde i fredags, ungefär såhär uttryckte eleven sig: "... det var precis måndag och nu plötsligt är det fredag utan att jag hunnit märka det."

Veckan började med ett besök i kyrkan med anledning av Internationella barndagen. En del av skolans elever bjöd på program i form av dans, sång och diktläsning. Vi fick också ta del av en fin änglautställning som fanns i kyrkan före vi gick till skolan.


Här njuter några elever av utsikten utanför kyrkan medan vi väntar att alla såg änglautställningen klart.

Måndagen fortsatte med bland annat klockträning ute. Hälften av gruppen utgjorde siffrorna på klockan och andra hälften fick ett klockslag som de skulle visa på klockan.


Under veckan har vi också tillverkat egna klockor som vi ska ha i skolan att träna med. Alla satte sin egen personliga prägel på klockorna och de blev otroligt fina så nu ska här tränas klockan :)

Under veckan har vi också fortsatt med planeringen av den kommande Vinterexpeditionen och eleverna skrev rent och jobbade vidare med den uppgift som Ulrika introducerade dem till förra veckan. Allt från snöbollskrig till fyra dagar lång expedition med bada i vak, pulkåkning och skidåkning önskades så det kan bli en mycket spännande Vinterexpedition med andra ord.

I SO ska vi börja prata om jordens och människans ursprung och hur allt en gång började. Detta introducerade jag med en film om människans ursprung i fredags vilket togs emot med storm. Jag kan verkligen konstatera att detta var ett mycket intressant tema för eleverna. Samtliga elever drog i handbromsen när det var dags att gå ut på rast och nästan vägrade att slita sig från filmen.

Det var allt för denna vecka och nästa vecka väntar nya spännande äventyr med besök på Gripsholms slott, det ser vi med spänning fram emot!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar