lördag 26 november 2011

Uteaktiviteter och adventsfirande - vecka 47!

Ännu en omväxlande arbetsvecka har nått sitt slut och första advent knackar på dörren. Vi har jobbar med dikter och skrivit förr och nu-dikter, här följer några smakprov.

"Förr var tomten smal nu är han tjock."

"Förr åt man tills man blev mätt nu äter man tills bältet spricker."

"Förr var det sommar och varmt nu är det jul."

I svenskan har vi förutom detta i vanlig ordning jobbat med veckans ord och så har vi

I SO har vi under vecka träna på att läsa och lyssna på texter i unga fakta och söka svar på frågor om texten. Texterna handlade om olika teman som te.x. pirater, vulkaner, vikingar, världshaven och eleverna hade själva möjlighet att välja ett tema som de vill veta mer om. Skojigt men utmanande!

Veckan avslutades med en mycket stämningsfull samling i kyrkan inför första advent. Eleverna i tvåan deltog i programmet med ett ljuståg under ledning av Maarit och gjorde underbart fint framträdande! Lite spännande var det nog eftersom barnen hade levande ljus och skulle tåga genom altargången i kyrkan men de tog uppgiften på största allvar och gjorde verkligen ett fantastiskt jobb. En stor eloge till eleverna för deras framträdande!


Eleverna sprider "den lilla lågan av eld" vidare......för att sedan tåga fram i altargången och sprida ljuset. Mycket stämningsfullt!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar