fredag 30 september 2011

Naturnära upplevelser och fokus - vecka 39!Ännu en arbetsvecka har passerat och höjdpunkten denna vecka var förstås friluftsdagen i tisdags med cykelutflykt till Utsiktsberget vid Hedlandet. Vi cyklade iväg från skolan klockan 9.15 och återvände 14.15 med rosiga kinder och gott humör efter en heldag i skogen. Cykelturen och klätterturen upp till Utsiktsberget gick fint så när som på några små missar i navigeringen för en del av skaran och väl framme avnjöt vi en liten fika före programpunkterna körde igång.Elever och lärare i väntan på att få bege sig mot Utsiktsberget.


Eleverna jobbade i blandade grupper vid olika stationer med matte- och NO-tema samt plockade svamp, mycket svamp. Man kan verkligen säga att barnen hade god svamplycka denna dag för barnen kom tillbaka med glittrande ögon och fulla påsar och korgar från svampplockningen.
Elever står tålmodigt och väntar på att få fortsätta färden.


Utsiktsberget - Here we come!


När det var dags för hemfärd cyklade vi hemåt i mindre grupper och väl framme vid skolan kunde vi alla konstatera att det varit en fantastiskt fin dag med perfekt höstväder och trevlig samvaro. Alla glada och nöjda! Speciellt nöjd är jag eftersom jag kunde konstatera att klass 2 visade ytterst gott tålamod och trafikvett denna dag.


I torsdags bytte vi platser i klassen för att eleverna ska få lära sig att ha olika bordskamrater och arbeta med olika personer. Spännande med nya platser men uppskattat av de flesta ändå tycker jag att jag förstått på eleverna.


Instruktionsträning har utgjort ett standardprogrampunkt i samband med samlingen denna vecka. Vi har gjort olika övningar där eleverna skall ta emot instruktioner och utföra det som uppmanats antingen skriftligen eller muntligen. Övningarna har krävt att eleverna lyssnar och att de ibland tänker till lite själva vilket har varit mycket bra träning för eleverna i klass 2.


Nästa vecka väntar nya äventyr med kyrkobesök och planering inför vinterexpeditionen. Ha ett trevligt veckoslut!


/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar