lördag 24 september 2011

Flit och äventyr - Vecka 38!

Den här veckan har vi i klass 2 hunnit med en hel del fast veckan varit en dag kortare. Vi har varit på guidat besök på Gripsholms slott och klosterruinen inne i Mariefred, vi har varit i Hjorthagen och samlat löv, vi har träffat Renata, vi har haft studeranden på besök, vi har gjort underbart fina lövteckningar och jobbat intensivt med klockan i matten, puh men ack så roligt!

Onsdagens rundtur vid slottet och klosterruinerna gick finfint. Förutom att vi fick lära oss intressanta saker om Mariefreds historia fick vi också träna på att gå i ett prydligt led vilket inte alltid är en självklarhet när man är 8 år. Vår guide tyckte att det var ett väluppfostrat gäng tvåor vi hade som ställde intelligenta frågor och det var ju jätteroligt att höra! :D


Ett glatt gäng tvåor som knappt kunde bärga sig att klättra upp på klosterruinen tills guiden pratat klart.

På torsdag förmiddag begav vi oss ut i Hjorthagen för att samla in löv från olika träd. Vi hittade en hel del löv och så hittade vi också träd som någon hade ristat in ögon, bokstäver och tecken på, kanske ett spöke eller en varulv, hmmmm LÄSKIGT! Ja, jag gjorde så gott jag kunde för att övertyga barnen om att detta fenomen nog troligen hade sin naturliga förklaring och att det troligen var fråga om en helt vanlig människa som gjort detta men det tyckte barnen inte alls var lika intressant...

Renata Chlumska besökte skolan på torsdag eftermiddag och höll en kickoff tillsammans med eleverna inför årets Heartware-arbete. Då avslöjades också att vi ska ordna en vinterexpedition i januari och en sommarexpedition senare på våren vilket togs emot med stor förtjusning! Renata pratade lite om hur vi ska förbereda oss inför vinterexpeditionen och om vikten av förberedelse inför nya utmaningar. Eleverna fick också möjlighet att berätta sina berättelser om deras erfarenheter av mod och kämparanda :) Dessutom fick vi höra lite om Renatas kommande projekt - en rymdresa! Det mesta går att genomföra, bara man bestämmer sig!


Eleverna, Ulrika och en mycket inspirerande Renata.

Vi har faktiskt också hunnit jobba med matte och svenska denna vecka trots att vi gjort en hel del annat. I matte har det varit klockan som gällt för hela slanten och det kommer vi att fortsätta med ännu. Eftersom vi har lite strul med nätet i vår skolbyggnad så har vi inte haft möjlighet att jobba med de fina spel och övningar om klockan som finns på nätet men vi får lov att ge oss till tåls med det tills problemen är åtgärdade.

På onsdagen hade vi besök av lärarstuderanden som höll en mattelektion om temat taluppfattning som vi jobbat mycket med under de senaste veckorna. Eleverna fick göra laborationer och jobba med konkreta övningar.

I svenska har vi jobbat med rim, vi har både jobbat med övningar och skrivit egna rim. I slutet av veckan började vi jobba med stavningsregeln om lång och kort vokal.

Tidig fredag morgon då jag kom till skolan möttes jag av detta konstverk, på tavlan.


Trots att jag enligt den pedagogiska konstens alla regler med tydlighet och repetition informerat eleverna om att det inte är okej att klottra på tavlan så... Ja vad ska man säga, ajabaja?

Trevlig fortsättning på veckoslutet!

/Linda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar