lördag 17 september 2011

Vecka 37!


Ännu en händelserik arbetsvecka i klass två är slut och nu väntar en lite längre helg för elevernas del som även har måndagen ledig. Under veckan som gått har vi bland annat haft skoljoggen, gjort skojiga porträtt, börjat jobba med klockan i matematik, haft besök av treorna och mycket annat.

Onsdagens skoljogg var en mycket trevlig tillställning trots att det regnade ordentligt till en början. Alla gav järnet i Hjorthagen och själv hamnade jag lite på efterkälken och hann inte mer än se ryggarna av gänget tvåor som kuta iväg när starten gick. Bra kämpat elever! Den springslant som donerades av elever och lärare uppgick totalt till lite över 300o kr och dessa pengarna tillfaller barncancerfonden. Jag vill även passa på att tacka Emils familj som skänkte böcker till lotteriet. En bok per klass lottades ut och böckerna var mycket uppskattade. I klass 2 var det Adam som vann boken och Emil vann ett presentkort på 100 kr till bokhandeln. Grattis Adam och Emil!

Skoljoggen - Elever vid målet på Apotekarängen.


Saft och bulle serverades efter loppet. Det smakade extra gott efter en löprunda i Hjorthagen i det regniga vädret.Utlottning av de fina priserna. Ulrika och Juho som skötte om utlottningen syns i bakgrunden. Lämpligt tills vi skulle återvända in till klasserna efter Skoljoggen så sprack molnen upp och solen började kika fram :)

På fredag förmiddag besökte elever från klass 3 oss för att hålla presentationer om temat stenåldern som de jobbat med. Det var intressant att få höra och se deras välgjorda presentationer. En trevlig introduktion till temat "livet förr i tiden" som vi i klass 2 ska börja jobba med småningom.

Treorna presenterar sina arbeten.


I övrigt har arbetet med rutiner och ordning och reda fortsatt under veckan och kommer att fortsätta.Vi kämpar på!


Nästa vecka väntar en lite kortare skolvecka med 4 arbetsdagar för elevernas del. Då kommer vi att gå på rundvandring i Mariefred och få höra om Mariefreds historia och så kommer vi att få besök av Renata Chlumska som ska hålla kickoff inför Heartware-arbetet kommande läsår. Det blir kul! Vi kommer även att jobba med klockan i matematik samt handstil och vokaler och konsonanter i svenska.


Ha det bra!


Linda


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar